10 Temmuz 2009 Cuma

kumralizm ve kumralistler



Oturduğumuz kaldırımlar.
Yıllar önceye döndüren ufak detaylarda kayıtlı anılarımızda olan bir karedir.
Çok keyifli anlardır.bir de etrafınızda tarihi,misal barok döneminden kalma işlemeli gösteriş yüklü hatları ile insanı cezbeden bir yapı varsa.Gölgesinin altından esen rüzgar ile etekleri havalanır hep. Görsel olarak yüklenmek, kocaman oluncaya kadar şehri izleyip akşam üzeri artık, gözlerinizin ağırlığından yorulup sırtlanıyorsanız bir de. Tarifi olmaz.
Tarif edilmeyi bekleyen insanlar var aramızda.

Uzaktan ilginç bulunarak fotoğraflanmış 5 kişi.
değişik yaşam tarzlarını barındıran bot-pek rastlamayacağımız 70’lerin hit modellerinden apartman 'platform' converse, boxer modeli şort,yakası kesik t-shirt, ,yanları kazınmış yarı dazlak modeli saç.

Bana 2007 yılında Hamburg da izlediğim Red Hot Chili Peppers konseri öncesi kapıda beklediğim o günü hatırlattı. Bir kaç bira içip tuvalete gidememe düşüncesini kabul ederek, merdivenlerde otururken dikkat çeken ve konser alanında binlere karışan insanlardan sadece 5 i.
küme küme olup sonra denize dökülen kitleler.

Aralarındaki diyalog. Oldukça sıradan kafa karışıklığı ile emin olunamayan geçiş cümleleri. Yıllardır ağzımdan düşmeyen zencefilli Coca cola , karpuzlu fanta belki de. Ama kesinlikle kara delik eseri atışmalar,iddialar,belki ayakta durarak sosyal çevre ile bağlarını aşan meydan okumalar.

Mutluluğumuzun ölçüsü olabilen sahip olduklarımız, sahibi olunabilen değerler anlar hayaller karmaşalar, hepsi bir mimik gibi yüzümüze konuveriyor.
Bulunduğumuz ortam içinde kaç farklı insan ve birbirinden habersiz ruh halleri ile var olduğumuza dair,

- Tanık olduğumuz mimikler bunlar . Kaş altından ufak ve geniş gözleriyle kaygısızca dinlenebilen, günün ortaoyuncusunun ya da kavuklusunun anlattığı hayat deneyimleri karsısında hiçbir çağrışım yapamayan cemil topuzlu genç bir adam ,


- Bilinçsiz dikkatimizi dağıtan herhangi bir turkcell mesajı gibi gördüğümüz kampanya fırsatlarını bahane eden fırsatlara sonuna kadar açık beynimizin, başka diyarlarda gezinmesi ile birlikte belki popomuzu sıkan bir şort ve ya ayağımızı saran esaret botları, ne gidesi ne kalası boşluğa hapsolası sessiz insan ,


-Omzumuza esen rüzgar ile fonda daha önce milyolarca kez dinlenmiş öyküler arasında boşluk doldurma eylemi içinde ,


at kadehi elinden bin parçaya bölünsün
nostalji gelsin yüzümüz gülsün
fotoğraf eskiyecek gün be gün
ne olur annem torunu görsün dizelerini aklında geçiren hayati olduğumuz o neşeli günler.



Sırasını bekleyen kumrular gibi, ben seninle kümeste bir ömür geçirebilme ihtimalini sevdim.
Kumrucu Hüseyin ağabey.

Bir süre öylece uzun uzun baktım. Öyle çok baktım ki sanırım bu fotoğrafa. Hadi kalkın artık gidelim, benim popom uyuştu OLİVER diyesim, gelen gelsin hadi gözünüzü seveyim kalk be canımın içi diye can çekişesim geliyor. Sabırsız anların sabırlı insanı olabilen kişiler var aramızda. Evet sen omzu düşük, SEN.

Tepeme topladığım kıllarım ile hükmediyorum sana ey oedipus!
Beni senden üstün kılan şey zaten kıl değimlidir?

Kıl=hücrelerden çıkan tüyler.
An= Sümer mitolojisinde ve daha sonra Asur ve Babil mitolojilerinde, Anu(aynı zamanda an) gökyüzü tanrısı, cennetin tanrısı, takımyıldızlarının efendisi, tanrıların kralı olarak adlandırılırmış.Göksel katmanların en üstünde otururmuş.Bak sen şu an a.
An ismine referans olarak Hindistan klasik yazın dili olan Sanskritçe gösteriliyor. Ve bu dilde anlamı içinde atomdan moleküle, Sümer mitolojisinde tanrıya adar varıyor manası.

Bizi biz kıl-an neler var başka hayatta?

an( psikolojide zihin) – an (zamanın en kısa birimi) –yaşarken an sonrasında anı olan zaman. Anne var bir de o da tarifi zor bir canlıdır. An can verir hayat anı olur.

Hayatlarımızdaki eksikliği ve ya fazla olan kısmı simgeliyor sanki. Bir tarafı eksik-bir tarafı yoğun kıllı kafalar. Oyle pek parası yok ama insanları seven , ya da sevgilisi olmasa bile entellektüel açıdan dolu olan..Eksik yanlarımız olduğunu hatırlatıyor bana bu saç modeli. Biraz garip. Eksikliklerimiz kıllara bağlı olsa idi demek dünya nüfusunun yarısı ile kaplı olurdu.
.

1 yorum:

  1. ///Uzaktan ilginç bulunarak fotoğraflanmış 5 kişi.///

    bunu sevdim :/

    YanıtlaSil